fbpx

Dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica.

Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera i to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i neznatna bolnost kod injiciranja.

Hijaluronska kiselina je prirodna stvar koja ima veliki udeo u izgradnji vancelijskog prostora naše kože, gdje ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, upravo zato jer omogućuje dobru hidrataciju.

Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju podmlađivanja, iako se sada koriste i kod osoba iznad 25 godina starosti, kao prevencija nastanka bora.

OPIS ZAHVATA

Dermalni hijaluronski fileri popunjavaju bore i revitaliziraju lice. Brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati glavne su prednosti ovog tretmana. Hijaluronski fileri su namijenjeni tretiranju svih zona lica. Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje uglova usana) , rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode.

Također se pokazalo da fileri utiču na regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica.

Tretiranjem određenih dijelova lica posebnim tehnikama, postiže se zapravo efekt liftinga lica. Hijaluronskim filerom se može tretirati područje oko očiju, čelo, obrazi, nazolabijalne bore (od nosa prema usnama), mogu se koristiti za povećanje usana i već spomenuto, korigovanje kontura donjeg dela lica. Ovaj tretman u našoj ordinaciji izvodi dr Marija Davidović.